Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Oversteek werpspel  
Terug naar: discuswerpen

Onderdeel: Discuswerpen
Leeftijdscategorieën: D-junioren
Benodigde materialen: Fietsbanden, pilonnen

(mogelijke) doelstellingen:

Werpen (van fietsbanden) oefenen
Leuk spel, samenwerken


Organisatie:
Zet met behulp van pilonnen een start- en finishlijn op ongeveer 12 meter van elkaar uit. Verdeel eventueel het veld met behulp van pilonnen in langwerpige vakken (zie ook plaatje).

Stofomschrijving:
Vorm enkele teams, 3 à 4 kinderen per team. Op signaal werpen de kinderen de fietsbanden van achter de startlijn het veld in. Het doel is om via deze fietsbanden naar de finishlijn toe te springen. Als een kind buiten de fietsbanden stapt, moet het kind terug naar de startlijn. Van welk team zijn als eerst alle kinderen aan de overkant?
De kinderen proberen de fietsbanden achter elkaar te laten landen, zodat ze kunnen oversteken. Fietsbanden mogen alleen van achter de startlijn worden geworpen. Als ze eenmaal in het veld liggen kunnen ze niet worden verplaatst. Wel wordt er per team één kind uitgekozen die het veld in mag rennen om fietsbanden terug te halen.

Afbeelding:

Variatie mogelijkheden:
Zet in het veld hindernissen neer. Bijvoorbeeld een 'ondoordringbare muur' van hoedjes, waar de kinderen (via de fietsbanden) omheen of tussendoor moeten.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek