Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Dobbelsteen estafette  
Terug naar: estafette

Onderdeel: Estafette
Leeftijdscategorieën: Alle
Benodigde materialen: 12 pilonnen, 2 dobbelstenen, 2 hoedjes

(mogelijke) doelstellingen:

Leuk teamspel, elkaar aanmoedigen
Onbewust trainen van sprintjes


Organisatie:
Zet voor ieder team een rij van zes pilonnen uit. De eerste pionnen staan op ongeveer 6 meter van de startlijn, de tweede op 8 meter, de derde op 10 meter enzovoort. De startlijn kan worden aangegeven met twee hoedjes. Leg bij de startlijn voor ieder team een dobbelsteen neer.

Stofomschrijving:
Vorm enkele teams. Op signaal gooien de eerste kinderen met de dobbelsteen. Ze rennen naar de pilon die overeenkomt met het gegooide getal (voorste pilon is nummer 1, volgende nummer 2 enz). De dobbelsteen wordt in de hand meegenomen. Als ze bij de juiste pilon aankomen, leggen ze deze omver. Hierna rennen de kinderen terug naar hun teams en geven de dobbelsteen aan de volgende kinderen. Deze gooien ook met de dobbelsteen, rennen naar de juiste pilon en leggen deze omver. Als er een getal wordt gegooid van een pilon die al omver ligt, hoeft het kind alleen om de pilon te rennen, de pilon blijft gewoon liggen. Het groepje dat als eerst alle pilonnen omver krijgt, wint de race.
De volgende ronde kan er gestreden worden om alle pilonnen weer rechtop te krijgen.

illustratie:


Variatie mogelijkheden:
Als een kind het getal gooit van een pilon die al omver ligt, moet deze pilon weer overeind worden gezet. Het kan dan flink lang duren voordat alle pilonnen omver zijn.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek