Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Kegel / Toren estafette  
Terug naar: estafette

Onderdeel: Estafette
Leeftijdscategorieën: Alle
Benodigde materialen: pilonnen, kegels (of pilonnen), hoedjes

(mogelijke) doelstellingen:

Variatie op estafette
Leuk teamspel


Organisatie:
Zet voor ieder team op enige afstand van de startlijn een pilon neer (pilon A). Zet halverwege de start en deze pilon, enigszins aan de zijkant, voor ieder team nog een pilon neer (pilon B). Leg bij pilon A kegels of hoedjes neer.

Stofomschrijving:
We noemen twee verschillende estafette ideeën:

Kegel estafette
Vorm teams, de kinderen gaan achter de start staan. Op startsignaal rent het eerste kind van ieder team naar pilon A en pakt daar één kegel. Het kind rent verder naar pilon B en zet daar de kegel op de grond neer, hierna rent het kind terug naar de start en tikt de volgende van zijn team aan. Deze doet hetzelfde. Van welk team staan als eerst alle kegels bij pilon B overeind?
Je kan deze estafette ook met pilonnen doen die op de kop worden neergezet.
De volgende ronde kunnen de kegels terug naar pilon A worden teruggebracht.

Toren estafette
Vorm teams. In plaats van kegels liggen er bij pilon A hoedjes. Op signaal rent het eerste kind naar pilon A en pakt daar een hoedje, deze brengt hij/zij naar pilon B. Dan terug naar de start en de het volgende kind aantikken. Dit kind brengt ook een hoedje naar pilon B. Het doel is om bij pilon B met de hoedjes een zo groot mogelijke toren te maken. Dit doen de kinderen door de hoedjes op elkaar te stapelen. Alleen kinderen die rennen en zo bij pilon B komen, mogen aan de toren werken. Welk team heeft na een bepaalde tijd de hoogste toren?
Je kan de hoedjes op een gemeenschappelijke plaats neerleggen, zodat de teams snel hoedjes moeten verzamelen, voordat ze op zijn.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek