Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Nummers zoeken  
Terug naar: estafette

Onderdeel: Estafette
Leeftijdscategorieën: Alle
Benodigde materialen: Briefjes met nummers van 1 t/m 5 in drie verschillende kleuren (bijv. rood, blauw, geel), 8 pilonnen.

(mogelijke) doelstellingen:

Leuk spel waarbij veel wordt gerend
Samenwerken met groepje


Organisatie:
Zet verspreid over het veld vijf pilonnen neer. Leg bij iedere pilon van iedere kleur één nummer neer. Dit mag willekeurig gebeuren, briefje 2 van blauw hoeft niet bij briefje 2 van rood te liggen. Zet ergens anders op het veld drie startpilonnen neer.

Stofomschrijving:
Vorm drie teams, geef ieder team een kleur (bijv. rood, blauw, geel). De teams gaan bij de startpilonnen klaarstaan. Het doel is om de nummers van jouw kleur in de juiste volgorde op te halen.
Op signaal rent het eerste kind naar één van de vijf pilonnen. Het kind kijkt naar het briefje van de eigen kleur. Als hier nummer 1 op staat, mag het briefje worden meegenomen naar de start. Als deze er niet ligt, rent het kind zonder briefjer terug naar de start. Bij de start tikt de renner het volgende kind aan die ook naar één van de vijf pilonnen rent.
Na het vinden de eigen nummer 1, wordt er gezocht naar nummer 2, daarna nummer 3 enzovoort. Het team dat als eerst alle nummers van zijn kleur in de juiste volgorde heeft opgehaald, wint het spel.

Variatie mogelijkheden:
Laat een vrijwilliger (als iemand dat wil) de nummers over de pilonnen verdelen. De vrijwilliger doet zelf niet mee aan de estafette. Je kan dan eventueel als trainer meedoen aan het spel.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek