Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Werpcircuitje  
Terug naar: kogelstoten

Onderdeel: .
Leeftijdscategorieën: .
Benodigde materialen: Afhankelijk van gekozen oefeningen

(mogelijke) doelstellingen:

.


Stofomschrijving:
Opmerking: dit overzicht is nog niet af! Hieronder alvast een lijstje met een aantal oefeningen voor een werpcircuitje:

- Leg een matje op ongeveer twee meter van de muur. Met de rug op het matje liggen, voeten richting de muur. De medicinebal achter het hoofd op de grond. Overeind komen, medicinebal tegen de muur storen, medicinebal weer terug achter het hoofd op de grond.
- Op ongeveer 3 meter van de muur staan, de medicinebal tegen de muur stoten.
- Met de rug tegen de muur staan, medicinebal op schouderhoogte links/rechts tegen de muur tikken.
- Op de rug liggen, met de schouders en voeten op de grond de rug holtrekken. De medicinebal onder de rug doorrollen, over de buik terug, dan weer onder de rug.
- Muurval: vuur de muur gaan staan, geizcht naar de muur. Naar voren laten vallen. Met de armen van de muur afstoten, weer terug overeind.

- In tweetallen: een rij hoedjes. De kinderen beginnen in het midden, ieder bij een hoedje. Overstoten. Als de medicinbal wordt gevangen mag je een hoedje naar achteren. Hoe ver uit elkaar kunnen jullie komen?
- Zet een pilon bij de werpplek en plaats een flink aantal meters verderop met pilonnen een werpvak. Leg bij de werpplek een flink aantal fietsenbanden. Probeer in 30 seconde tijd zoveel mogelijk fietsbanden in het vak te werpen. Hoeveel fietsbanden liggen in het vak? Daarna de fietsbanden weer ophalen.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek