Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Namenzoek spel  
Terug naar: lange afstanden

Onderdeel: Lange afstanden
Leeftijdscategorieën: A-pupillen, D-junioren
Benodigde materialen: Pilonnen, papiertjes of kartonnetjes ter grote van een half A4'tje (evenveel als het aantal kinderen), stift/pen.

(mogelijke) doelstellingen:

Kennismaken met de groep
Namen leren


Organisatie:
Zet een vak uit en zet verspreid door het vak evenveel pilonnen als het aantal kinderen. Schrijf op losse papiertjes / kartonnetjes de namen van alle kinderen, één naam per briefje. Leg bij iedere pilon in het vak één briefje met een naam erop neer.

Stofomschrijving:
Kies één of twee kinderen uit, 'de zoekers', deze moeten de juiste naam bij de juiste persoon vinden. De andere kinderen gaan rustig rondjes rennen om het vak. Een zoeker rent naar een kind toe en neemt deze mee naar de pilon waarbij de naam van dat kind ligt (kind gaat vrijwillig mee). Dit blijven ze doen totdat alle kinderen bij een pilon staan. Als de zoekers niet zeker weten hoe het kind heet, gokken ze en zetten hem toch bij een pilon neer. Als alle kinderen zijn geplaatst, wordt er gevraagd welke kinderen bij de juiste pilon staan. De overige kinderen wordt gevraagd wat wel hun naam is en gaan alsnog goed staan.
Dit spel kan je een aantal keer doen met steeds andere zoekers. Verspreid, voordat je het spel herhaald, de briefjes met namen opnieuw over de pilonnen.

Variatie mogelijkheden:
open voor suggestiesjeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek