Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Team roofspel  
Terug naar: sprinten

Onderdeel: Sprinten
Leeftijdscategorieën: A-pupillen, D-junioren
Benodigde materialen: 12 hoedjes, pilonnen, lintjes, 2 speren

(mogelijke) doelstellingen:

(onbewust) sprinten
Leuke spelvorm


Organisatie:
Zet met hoedjes twee vierkanten uit op ongeveer 12 meter van elkaar. Zet halverwege, enigszins aan de zijkant, nog een vak uit. Leg in dit vak een flink aantal pilonnen. Plaats in het veld twee speren (zie ook afbeelding onderaan).

Stofomschrijving:
Vorm twee teams. In ieder team worden twee of drie kinderen als tikker gekozen, deze krijgen een lintje. De andere kinderen proberen zoveel mogelijk pilonnen uit het middelste vak naar hun eigen vak te brengen. Ze mogen maar met één pilon tegelijk rennen. Ook mogen ze pilonnen uit het vak van de tegenstander stelen.
Als ze door een tikker worden getikt, laten ze de pilon vallen (als ze die hebben) en rennen om één van de speren. Pas daarna mogen ze weer meedoen aan het spel. De tikkers mogen niet in de vakken komen en de andere kinderen zijn in de vakken veilig. Als een tikker een tikker van de tegenstander tikt, zijn beide tikkers af en moeten dus beide om een speer rennen.
Welk team heeft na bijvoorbeeld 1,5 minuut de meeste pilonnen?

Afbeelding:

Variatie mogelijkheden:
Plaats de twee speren op een andere plek (bijvoorbeeld aan de andere kant van de vakken). Dit zal het spelverloop doen veranderen.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek