Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Inlopen  
Terug naar: langere afstanden

Onderdeel: Langere Afstanden
Leeftijdscategorieën: Alle
Benodigde materialen: Geen

(mogelijke) doelstellingen:

Opwarmen van de spieren voor de training
Conditie


Organisatie:
/

Stofomschrijving:
Laat de kinderen aan het begin van de training een bepaalde afstand op een rustig tempo rennen. Let erop dat de afstand niet te groot is, het doel is om de spieren op te warmen. Op een 400 meter baan kan worden gekozen voor één (of twee) rondjes inlopen. De kinderen mogen praten en "lol maken", zolang ze maar rustig blijven rennen. Bij de jongeren kinderen is het verstandig om niet meer dan 400 meter in te lopen.

Het is mogelijk om op allerlei verschillende manieren in te lopen. Laat de kinderen bijvoorbeeld over het gras om de hoogspringbak en discuskooi rennen. Of geef de opdracht om bijv. alle lantarenpalen langs het veld aan te tikken, de hoogspringbak aan te tikken en een rondje om het clubgebouw te rennen (kris-kras inlopen). Zet met een aantal pilonnen een route uit en laat de kinderen om de pilonnen inlopen. Je kan ook gezamenlijk met de groep een rondje om de baan inlopen, tijdens het inlopen kan je wat (loopscholing) oefening doen of opdrachten geven. Zo zijn er nog meer mogelijkheden, wees creatief ;)

Na het inlopen kunnen er rek/strek-oefeningen of loopscholingsoefeningen worden gedaan. Ter afwisseling op het inlopen is het leuk om af en toe een spel te doen. Zeker bij de jongeren kinderen kunnen spellen zeer goed als warming-up dienen, maar ook bij wat oudere kinderen is het goed om af en toe wat anders te doen.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek