Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Teamloop  
Terug naar: langere afstanden

Onderdeel: Langere Afstanden
Leeftijdscategorieën: Pupillen
Benodigde materialen: Pilonnen, hoedjes

(mogelijke) doelstellingen:

In gegeven tijd een zo groot mogelijke afstand afleggen


Organisatie:
Zet met behulp van hoedjes voor beide teams een "rustvak" uit. Zet met behulp van pilonnen voor beide teams een even groot rondje uit (zie afbeelding onderaan).

Stofomschrijving:
Vorm twee teams. Één team gaat rennen, het andere team heeft rust. Er rennen twee kinderen tegelijkertijd om het rondje. Na terugkomst in het rustvak, vertrekken de volgende kinderen enzovoort... De opdracht is om in twee minuten zoveel mogelijk punten te halen. Iedere rondje telt als één punt. Na de twee minuten is het andere team aan de beurt. Welk team haalt de meeste punten? Eventueel kan je dit nog een doen, maar dan gedurende een andere tijd.

Variant: De kinderen van een team rennen allemaal tegelijkertijd. Ieder keer als een kind door het wisselvak rent, krijgt het team een punt. Laat ze bijvoorbeeld 1,5 minuut rennen.
Ook mogelijk: Geef de kinderen de opdracht om in zo kort mogelijk tijd een bepaald aantal punten te halen. De kinderen stoppen dus met rennen als een bepaald aantal punten is gehaald.

Illustratie:
Maak het rondje niet al te groot. Het is leuker als er veel punten in een wat kortere tijd gehaald kunnen worden.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek