Hoofdpagina Oefenvormen     Links Over deze site Contact  

Oefenvorm: Letters zoeken  
Terug naar: langere afstanden

Onderdeel: Langere Afstanden
Leeftijdscategorieën: Alle pupillen
Benodigde materialen: Pilonnen. Zorg voor een aantal papiertjes/kartonnetjes met daarop letters. De letters vormen samen een (eenvoudig) woord.

(mogelijke) doelstellingen:

Gedurende een bepaalde tijd in hoog tempo rennen
Leuk spel als inleiding of afsluiting


Organisatie:
Zet verspreid over het veld pilonnen neer. Leg bij iedere pilon een letter, zorg ervoor dat de letter niet wegwaaien (leg de letters half onder de pilon of maak ze zwaar).

Stofomschrijving:
Alle kinderen gaan bij de trainer klaarstaan. Als de trainer het startsignaal geeft rent ieder kind naar een pilon en kijkt welke letter daar ligt. Daarna rent het kind terug naar de trainer en tikt de hand van de trainer aan. Pas dan mag het kind naar een andere pilon rennen om te kijken welke letter daar ligt. Vervolgens rent het kind weer terug naar de trainer, waarna deze weer naar een andere pilon mag rennen.
Als een kind het woord wat de letters vormen weet, verluistert deze het woord in de oor van de trainer (zodat de anderen het niet horen). Als het goed is, is het kind klaar. Als het niet juist is, gaat het kind weer verder met rennen. De kinderen proberen natuurlijk zo snel mogelijk het woord te raden.

Variatie mogelijkheden:
Het spel kan ook met kleine teams (bijvoorbeeld 2-tallen) worden gedaan. Hierbij mag steeds één iemand van ieder team rennen, de andere wacht totdat zijn teamgenoot hem/haar aantikt. Ook hier mag maar één pilon per keer bezocht worden. De teams proberen het woord zo snel mogelijk te bepalen.jeugdatleet.nl - oefenvormen atletiek